Marius van Beek B.V.

Marius van Beek B.V. is een Museum gelegen aan Parallelweg 22-A in Oosterbeek.

Meer informatie over Marius van Beek B.V. in Oosterbeek

Marius van Beek was een beeldhouwer, kunstcriticus en docent die zijn nalatenschap heeft ondergebracht in de Stichting Marius van Beek. Deze stichting beheert het culturele erfgoed van Van Beek, waaronder beelden, ontwerpen, grafiek en publicaties. Het doel van de stichting is om een deel van dit erfgoed te bewaren, te publiceren en de kunstwerken onder te brengen bij culturele instellingen. De stichting is een AMBI en wordt bestuurd door Sandra van Beek en Michaël van Beek. Op de website van de stichting is een online oeuvrecatalogus te vinden met informatie over alle beelden, ontwerpen en tentoonstellingen. Ongeveer 90 van Van Beeks beelden zijn te zien in de openbare ruimte, verspreid over Nederland. Het MvB archief is raadpleegbaar bij het bureau Rijkskunsthistorische Documentatie RKD in Den Haag en de films van Van Beek zijn te vinden bij Collecties van Eye/Filmmuseum in Amsterdam. De tekst eindigt met een eerbetoon aan notaris Walter Jansen, die is overleden op 18-2-2019, en beeldhouwer Maarten Koreman, die is overleden op 26-3-2021. Koreman was een leerling en assistent van Van Beek en een trouw bestuurslid van de stichting.

Wil je weten wat Marius van Beek B.V. verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van Marius van Beek B.V. of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij Marius van Beek B.V.? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je Marius van Beek B.V. het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van Oosterbeek. Opzoek naar Marius van Beek B.V. reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. Marius van Beek B.V.

Bezoekers bekeken ook