Verkeersbesluit – opheffen parkeerverbod / instellen stilstaan verbod– Jacobaweg / Wilhelminastraat - Oosterbeek

DeOosterbeekgids.nl kreeg de volgende bekendmaking binnen: Verkeersbesluit – opheffen parkeerverbod / instellen stilstaan verbod– Jacobaweg / Wilhelminastraat - Oosterbeek.

Meer informatie over deze bekendmaking:

Nummer: VKB23-25OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT:Wettelijke grondslagDe wettelijke grondslag voor dit verkeersbesluit wordt gevormd door:- Wegenverkeerswet 1994 (hierna WVW 1994);- Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (hierna RVV 1990);- Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (hierna BABW).Doelstelling en motiveringDoelstellingUit het oogpunt van het verzekeren van de veiligheid op de weg, het beschermen van weggebruikers en passagiers en het waarborgen van de bruikbaarheid van de weg is het gewenst een parkeerverbod in de Jacobaweg op te heffen en rondom het kruispunt Jacobaweg – Wilhelminastraat stilstaan verboden in te stellen.MotiveringHierbij is het volgende overwogen:•Dat de Jacobaweg en Wilhelminastraat te Oosterbeek in beheer zijn bij de gemeente Renkum;•Dat zich aan de Jacobaweg 3 en Utrechtseweg 24 een ALDI en een COOP supermarkt bevindt;•Dat bevoorrading van beide supermarkten via de route Wilhelminastraat – Jacobaweg plaatsvindt;•Dat uit een rijcurve onderzoek blijkt dat een vrachtwagen op het kruispunt van de Jacobaweg en Wilhelminastraat het volledige kruispunt nodig heeft om af te kunnen slaan;•Dat in de praktijk regelmatig voertuigen op of rond het kruispunt parkeren en/of stilstaan waardoor de vrachtwagen pas later kan in- en/of uitsturen waardoor gevaarlijke situatie kunnen ontstaan;•Dat door het aanbrengen van gele doorgetrokken strepen richting weggebruikers duidelijk gemaakt wordt dat daar niet geparkeerd en/of stilgestaan mag worden;•Dat met het aanbrengen van gele doorgetrokken strepen rondom het kruispunt Jacobaweg – Wilhelminastraat het bestaande parkeerverbod aan de noordzijde van de Jacobaweg t.h.v. de kerk komt te vervallen. Tevens dat de grenzen van de parkeerzone rond de kruising enigszins verschoven zullen worden.OverlegOnderhavige verkeersmaatregel is besproken met de Politie Oost Nederland. De politie heeft ingestemd met deze verkeersmaatregel. Hiermee is voldaan aan het bepaalde in artikel 24 van het BABW.BesluitenOp grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders:1.Door het verwijderen van de gele onderbroken streep als bedoeld in artikel 24 lid 1e RVV 1990, het parkeerverbod aan de noordzijde van de Jacobaweg t.h.v. de kerk op te heffen;2.Door het aanbrengen van gele doorgetrokken strepen als bedoeld in artikel 23 lid 1g RVV 1990, rondom het kruispunt Jacobaweg – Wilhelminastraat stilstaan verboden in te stellen;3.Genoemde verkeersmaatregelen uit te voeren zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende situatietekening;4.Dit verkeersbesluit treedt in werking daags na bekendmaking en wordt geëffectueerd op het moment dat de markering is aangebracht.

 

Onderwerp: Verkeer | Organisatie en beleid, officielepublicaties uit categorie officielepublicaties/gmb/2023.

Dit artikel verscheen op deOosterbeekgids.nl op 09-11-2023.

Laat dit artikel viral gaan in Oosterbeek, deel het met je vrienden!

Auteur

Picture of Redactie deOosterbeekgids.nl
Redactie deOosterbeekgids.nl

Weet wat er speelt in jouw buurt. Wij krijgen van de gemeente altijd als eerste de laatste vergunning aanvragen & andere bekendmakingen. Wij delen deze met onze lezers.

  1. Bekendmakingen Oosterbeek
  2. gmb-2023-476805

Gerelateerde berichten